Den Onthaestingh even ook huwelijksbootje


De meeste geliefden geven elkaar het ja-woord op het stadhuis. Maar ook andere plekken kunnen met toestemming van de gemeente tijdelijk als ‘huwelijkslocatie’ dienen. In Oudewater kunnen stellen op aanvraag nu ook letterlijk in het huwelijksbootje stappen. Teun en Esther Berkouwer hadden deze zomer de primeur! Geboren en getogen in een schippersfamilie lieten de geliefden zich in aanwezigheid van familie en vrienden in de echt verbinden op ijsselaak Den Onthaestingh.
Het had weliswaar wat voeten in de aarde om de benodigde toestemming te krijgen, aangezien in principe alleen plekken op het vasteland in aanmerking komen, maar het plezier was er niet minder om.

Teun: ‘We konden ook wel op schepen in andere gemeenten terecht, maar de combinatie van de ijsselaak en het karakteristieke van Oudewater was perfect voor onze dag.’
Eén van de getuigen was de oma van Teun. Oma, die jarenlang met opa op een ijsselaak voer, vond de trouwlocatie fantastisch!
Na de officiële trouwceremonie gingen de trossen los en voer de huwelijksboot onder de stralende zon naar Gouda. Onderweg werd feest gevierd en de wimpel
van de vroegere ijsselaak van de grootouders gehesen.

Het paar kijkt terug op een prachtige dag.

Wie volgen?

 

De bruiloftsfoto’s zijn gemaakt door HaKo Fotografie.

Foto's van recente bruidsvaarten