Dagje Gouda met Kaasmarkt en grachtentocht

Op donderdag 4 april gaat de populaire Kaasvaart weer van start, een afwisselende dagtocht vanuit het Reeuwijkse Plassengebied naar Gouda en retour.  

De kazen werden in vroeger dagen per brik of schip vanuit het platteland van het Groene Hart naar Gouda vervoerd om te worden verhandeld op de wekelijkse kaasmarkt in de stad. Bezoekers van het beroemde cultuur-historische evenement op het grote marktplein van de stad kunnen nu een van de oude kaasroutes persoonlijk ervaren. Reederij De IJsel iedere donderdag een dagtocht vanaf vakantiepark Landal Reeuwijkse Plassen naar de kaasmarkt met de monumentale westlander Jan Compagnie.

De heenreis start om 9.00 uur en voert vanaf het vakantiepark via de Breevaart, het monumentale tweewegsluisje Reeuwijks Verlaat, de Karnemelksloot en de Blekerssingel naar Gouda. Aangekomen in het stadscentrum hebben de deelnemers ruim de tijd om de kaasmarkt te bezoeken, attracties te bezoeken en te lunchen. Om 13.30 uur schepen zij aan de Oosthaven in voor de thuisreis via de historische grachten om rond 15.30 uur weer te arriveren bij het vakantiepark.

Tickets voor deze afwisselende dagtocht kosten € 35 (kinderen t/m 12 jaar half geld) en zijn te boeken via dit formulier.

 

Vertrek steiger Landal De Reeuwijkse Plassen:  9.00 uur 

 Aankomst Gouda :   10.30 uur

Terugvaart Gouda vanaf Oosthaven 13 :   13.30 uur

Aankomst Landal :   15.30 uur