Kies taal
    nl
Kies taal

Zotte Zaterdag: een Gouds middeleeuws avontuur

Op 14 oktober maakt u een sprong in de tijd, naar het Gouda van 1511. Naar de periode van kaasmakers en bierbrouwers, van lakenververs en koopmannen. Van boekdrukkunst, kaarsen en stadsomroepers, in plaats van internet, elektrisch licht en tv. Van de zot en andere Gouwenaars!

Vaar mee op de trekschuit Jan Salie door de Goudse grachten!
Vertrektijden 13.30 en 15.30 uur
De middeleeuwse schippers vertellen over de tijden van weleer.
Vooraf reserveren bij Reederij de IJsel en op de dag zelf kaartjes bij de VVV.
 

Het verhaal van Gouda in 1511

Op de Zotte Zaterdag-route door de binnenstad ontdekt u het Oude Stadhuys, waar u ‒ voor de camera en in middeleeuwse kleding ‒ nog eens ‘Ja’ zegt, en kinderen bouwen aan een enorm kasteel van LEGO®. Het naastgelegen Arti Legi (het bolwerk van Erasmus) vol gedichten, filosofie en films. De unieke Sint-Janskerk, waar monniken zingen terwijl er een misdaad wordt gepleegd … En Museum Gouda, met middeleeuwse kinderspellen. Struin over de middeleeuwse warenmarkt, leer meer over de oude ambachten, stap in het theaterspektakel op straat. Kijk uit voor Fabela, de Zotte Nar, en … ontdek de zot in uzelf!

Leuk voor het hele gezin!

Zotte Zaterdag is gratis toegankelijk, en ook vrijwel alle activiteiten zijn gratis. Kijk voor een overzicht van alle activiteiten en tijden op www.zottezaterdag.nl.