Kies taal
    nl
Kies taal

IJsseltocht

In Werkhaven Hitland naast Leefgoed de Olifant ligt de historische ijsselaak Den Onthaestingh. Zo’n schip werd vroeger gebruikt om zand van de Lekoevers aan te voeren bij de steenovens.  Leefgoed de Olifant heeft het mogelijk gemaakt dat dit historische schip een plek heeft gekregen op de kop van de werkhaven.

Met deze aak kunnen maximaal 30 personen een vaartocht maken over de unieke getijrivier de Hollandse IJssel. Als het mee zit onder zeil. Een bezoek aan Gouda of plaatsen verder weg behoort tot de mogelijkheden. Ook een tocht voorbij de unieke Waaiersluis richting Oudewater langs een jaagpad, waarbij paarden het schip trekken, kan worden georganiseerd.

De vrijwilligers die het schip bemannen kunnen onderweg vertellen over het schip en de omgeving.

Vaartocht:

Minimaal 12, maximaal 30 personen, minimaal 2 uur varen.

T/m 15 personen € 15,00 per persoon per uur; vanaf 16 personen €200,00 per uur incl. schippers en btw.

Leeg aan – en/of afvaren €50,00 per uur.

 

Voorbeelden van cateringarrangementen door Leefgoed de Olifant:

Lunch aan boord, geserveerd in picknickmanden. De lunch bestaat uit diverse eenvoudig belegde broodjes, salade, rauwkost en handfruit. Keuze uit melk/karnemelk en jus d’orange   € 17,50 p.p.

 De mosselvaart! Ontvangst aan boord met een glas prosecco. Tijdens de vaart serveert het Leefgoed mosselen met friet en salade  € 22,50 p.p.Dit arrangement kan alleen gebruikt worden in het mosselseizoen. De minimale vaartijd is 4 uur.

 Vis aan boord! Ontvangst aan boord met een glas prosecco. Het Leefgoed serveert tijdens de vaart allerlei heerlijke soorten vis. Daarbij moet u denken aan haring met uitjes, zilte oesters en vis van het seizoen. Het geheel wordt begeleid door bijpassende wijnen en kakelvers brood met smeersels  € 30,00. De minimale vaartijd voor dit arrangement is 4 uur.

 Dinervaart! Zittend op het dek geniet u van een prachtig diner aan een gedekte ‘tafel’ . Het maximum aantal personen voor deze vaart is 14. Het Leefgoed stelt graag een menu voor u samen in uw smaak en naar uw budget.

 

Heeft u zelf een goed idee? Het Leefgoed stelt graag een arrangement met u samen.